Hellim Peyniri

Kıbrıs’a özgü bir lezzet olan hellim peyniri genellikle yağsız tavada ya da ızgarada kızartılarak yenir. Sık dokulu, kırık beyaz renkli, yoğun, normalden fazla tuzlu bir peynir çeşididir. Salatalarda ve kahvaltılarda daha çok tüketilmektedir.

GRAMAJLAR

225 g.

SAKLAMA KOŞULLARI

2-4 derecede saklayınız

Peynirler, oda sıcaklığında ya da derin dondurucuda değil +2°C- +4°C ısıya sahip buzdolaplarında muhafaza edilmelidir.

Açtıktan sonra kısa sürede tüketiniz

Ambalajı açılan tüm ürünler, mikroorganizmaların kolayca ürememesi için en kısa sürede tüketilmelidir.

Ambalajında saklayınız

Sofraya yenilecek kadar alındıktan sonra peynirin kalan kısmı yine ambalajında muhafaza edilmelidir.

ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ

100 gr için


Enerji Değeri (kcal) 330
Yağ (g) 25
Doymuş Yağ (g) 16
Karbonhidrat (g) 1,1
Şekerler (g) 0,5
Protein (g) 22
Tuz (g) 0,3

ÜRÜNLER