PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

50 g. Tahsildaroğlu Dil Peyniri
1 su bardağı irmik
1 su bardağı dolası toz şeker
1,5 su bardağı dolası su
2-3 çorba kaşığı tereyağı

Tavaya 2-3 çorba kaşığı tereyağını alın ve eritin. Eriyen yağın üzerine 1 su bardağı dolusu irmiği ilave edip, irmik renk değiştirerek sararıncaya kadar kavurun. Kavrulan irmiğin üzerine 1 su bardağı dolusu toz şeker ilave edip karamelize oluncaya kadar karıştırarak kavurun. Karamelize olan şeker ve irmiğin üzerine 1,5 su bardağı soğuk su ilave edip karıştırdıktan sonra tavanın kapağını kapatarak irmik suyu çekinceye kadar pişirin. Ardından suyunu tamamen çeken helvamızı ocaktan alarak üzerine lif lif ayrılmış Tahsildaroğlu Dil peynirini ilave ederek harmanladıktan sonra tekrar tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika kadar dinlenmesini sağladıktan sonra peynirli irmik helvasını servis tabağına şekil vererek alıp sıcak olarak servis yapın.