- 1/2 su bardağı Tahsildaroğlu Tereyağ / Sadeyağ (tercihen erimiş)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/4 su bardağı sirke (üzüm-elma fark etmez)
- 2+1/2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü
- 1 su bardağı damla çikolata
Fırınınızı 220 derecede ısıtın. Küçük bir kapta süt ve sirkeyi karıştırın. Büyükçe bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve şekeri karıştırın. Tereyağ, yumurta, vanilya ve sirkeli süt karışımını da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpma teli ile karıştırın. Damla çikolataları ekleyin ve spatula ile karıştırın. Yağladığınız muffin kalıplarını tepelerinde kabarma payı bırakacak şekilde bu hamurla doldurun. Fırında 5 dakika pişirdikten sonra fırın derecesini 190 dereceye düşürün. 13 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın.