TEREYAĞLI PEYNİRLİ POĞAÇA

220 g. Tahsildaroğlu Tereyağı
100 g. Tahsildaroğlu Tam Yağlı Beyaz Peynir
100 g. Tahsildaroğlu Taze Kaşar Peynir 
4-4,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Dereotu (ince kıyılmış)

Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu, Susam

Un ve peynirler hariç diğer malzemeleri ve tereyağını derin bir karıştırma kabına alıp iyice karıştırın. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Tahsildaroğlu Tam Yağlı Beyaz Peynir ve Taze Kaşar Peyniri rendeleyip dereotunu ekleyin ve hamurun içine ilave edip tekrar iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serperek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.