PEYNİRLİ KABAK SANDALI

200 g. Tahsildaroğlu Tam Yağlı Beyaz Peynir
1 su bardağı Tahsildaroğlu Taze Kaşar Peynir rendesi
2 adet kabak
1 adet yumurta
2 adet kuru domates
1 çay kaşığı kekik (taze olursa 1 dal)
1 avuç ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, Karabiber

 

Bir tencerede su kaynatın. Kaynayınca içerisine tuz atın. Kabakların sap kısımlarını kesip, boydan boya 2 eşit parçaya bölün.  Çok inceltmeden, iç kısmını bir kaşık yardımıyla oyun. Kabakları kaynayan suya atın,3 dakika kadar haşlayıp, soğuk su dolu bir kaba alın. Beyaz peyniri ufalayın, kurutulmuş domatesleri minik minik kesin, cevizleri iri iri parçalara ayırın, taze kekiği kıyın. Kabak ve kaşar peynir dışındaki bütün malzemeleri bir kaba alarak iyice karıştırın. Kabakları suyun içerisinden çıkarın ve sularını süzdürün. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisi üzerine kabakları dizin ve içerisini iç harç ile doldurun. Üzerlerine kaşar peyniri serpin, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.